ullis warg-recept på bröd
ca ½ dl krossade linfrön
ca 1 dl dinkelflingor
ca ½ dl ljusa psylliumfrön
drygt 1 dl torkade tranbär
1 tsk salt
häll ½ l kokande vatten över detta
å låt stå minst 1 timme
smula 1 pkt jäst över¨det hela
ringla lite brödsirap över
rör ihop tills jästen löst sig
häll i ½ l vatten till i lagom temp
tillsätt vetemjöl till lagom deg
häll ca 1 msk olja ( obs! ej motorolja;)
över degen - låt jäsa
baka ut till småfrallor ( ca 32 st )
pensla med ägg om du vill
garnera med sesamfrön
lr vallmofrön om du vill
jäs bröden
grädda i ca 225 i ca 10 minuter ( håll ett öga på bröden)
alltså som ni ser så är ju mitt recept som livet är
val val val
men valet finns ju oxå att utesluta ngt
lr byta ut det mot d du har hemma osv
så gör jag jämt
sällan jag bakar med xakt samma recept flera ggr!
kokt potatis i bröd blir jättebra btw - jag hade inga såna nu...
ca 1 dl dinkelflingor
ca ½ dl ljusa psylliumfrön
drygt 1 dl torkade tranbär
1 tsk salt
häll ½ l kokande vatten över detta
å låt stå minst 1 timme
smula 1 pkt jäst över¨det hela
ringla lite brödsirap över
rör ihop tills jästen löst sig
häll i ½ l vatten till i lagom temp
tillsätt vetemjöl till lagom deg
häll ca 1 msk olja ( obs! ej motorolja;)
över degen - låt jäsa
baka ut till småfrallor ( ca 32 st )
pensla med ägg om du vill
garnera med sesamfrön
lr vallmofrön om du vill
jäs bröden
grädda i ca 225 i ca 10 minuter ( håll ett öga på bröden)
alltså som ni ser så är ju mitt recept som livet är
val val val
men valet finns ju oxå att utesluta ngt
lr byta ut det mot d du har hemma osv
så gör jag jämt
sällan jag bakar med xakt samma recept flera ggr!
kokt potatis i bröd blir jättebra btw - jag hade inga såna nu...
Kommentarer
Trackback