synd - syndigare - syndigast ;)
frosseri är väl synd
men d vore oxå synd
att inte ta tillvara
rabarbern som så
gärna växer å växer
å man då som jag
inte kan låta bli
att mixtra å variera
allt jag pysslar me
så kan d bli syndigt gott...
recept på knäckig rabarberpaj
som jag fått av en god granne å släkting
kommer här i modifierad variant:
rabarber i lagom mängd
skärs i bitar å blandas med
½ dl socker å 2 tsk potatismjöl
i en påse å skakas om
några mixade jordgubbar
att klicka över rabarbern
innan knäcksmeten hälls över
( om man vill blir d säkert utmärkt
att blanda blåbär å rabarber oxå... )
knäcksmeten:
smält 200 gram smör
( du kan byta ut 50 gram av smöret mot ½ dl grädde )
tillsätt
6 msk socker
4 msk sirap
å rör ihop
häll sen i
2 dl havregryn ( ngn dl kan bytas ut mot kokos om du vill )
2 dl mjöl
rör ihop ordentligt
häll sen över bären
å bred ut smeten
grädda i 200 grader i ca 20 min
låt svalna å servera med
vispad grädde
lr
vaniljvisp
lr
glass
mums!
men d vore oxå synd
att inte ta tillvara
rabarbern som så
gärna växer å växer
å man då som jag
inte kan låta bli
att mixtra å variera
allt jag pysslar me
så kan d bli syndigt gott...
recept på knäckig rabarberpaj
som jag fått av en god granne å släkting
kommer här i modifierad variant:
rabarber i lagom mängd
skärs i bitar å blandas med
½ dl socker å 2 tsk potatismjöl
i en påse å skakas om
några mixade jordgubbar
att klicka över rabarbern
innan knäcksmeten hälls över
( om man vill blir d säkert utmärkt
att blanda blåbär å rabarber oxå... )
knäcksmeten:
smält 200 gram smör
( du kan byta ut 50 gram av smöret mot ½ dl grädde )
tillsätt
6 msk socker
4 msk sirap
å rör ihop
häll sen i
2 dl havregryn ( ngn dl kan bytas ut mot kokos om du vill )
2 dl mjöl
rör ihop ordentligt
häll sen över bären
å bred ut smeten
grädda i 200 grader i ca 20 min
låt svalna å servera med
vispad grädde
lr
vaniljvisp
lr
glass
mums!
Kommentarer
Trackback