recept?!?
å frågade mormor
eller farmor hur man
bakade det ena
eller det andra
så sa dom ung. så här:
du ta ägg å socker
jamen hur mycket?
så hä bli lagom
jaha, mer då?
sen he du i mjöle å smöre
jaha, hur mkt?
så att smeten blir bra
gaaah, sammanbrottet var nära
för en novis i köket
nu e jag på samma sätt
bortsett från vissa saker
kör lite kajsawargstuk
å kylskåpsrensningar
här kommer iaf ett ungefärligt recept
på broccoliåsvampsoppa:
1 påse (800 gr) broccoli kokas ngr min.
mixas sen med lagom mängd grädde
tillsätt torkad svamp
eller uppfräst färsk el fryst svamp ( inte burkchampinjoner...)
2 buljongtärningar av valfri sort
1 liter vatten
låt soppan stå och puttra ca 15-20 min
värmer gott i vinterkylan!
vill du kan du sätta i fräst köttfärs
eller älg- eller renskav
så blir det matigare...
p.s
istf bröd till soppan
åt jag gravat älgkött
å mozzarellaost
Mmmm, wow vilken soppa och vilket tillbehör. Som den värsta 5-stjärniga måltid, mummmsss :)!!!
Mums! Det där ska jag prova, synd bara att man inte har det där älgköttet att ta till.
Känner igen det där med recepten.Min mormor var precis likadan och jag kan ibland då jag ger recept till mina döttrar höra att jag låter ungeär likadan nuförtiden ;D
Kram
Soppa är bra mat, lätt o gott...rensa kylskåpet lite :-)Ha en skön kväll. Kram
När jag bodde i Canada bad jag mamma skicka mig receptet på hennes mjukkakor... När det kom stog det ungefär:
1 liter vätska
2 pkt jäst
sirap
salt
fänkål
mjöl till en lagom deg
Gissa hur misslyckade de första 5-6 degarna blev...
Min mamma hade heller inga tydliga recept att bistå med när jag bad om råd. Hon sa "ta lite på en höft"... :(